Olympisch ticket voor Badloe - klap voor Van Rijsselberghe

Windsurfen Tweevoudig olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe gaat niet naar de Olympische Spelen, omdat zijn rivaal en vriend Kiran Badloe wereldkampioen windsurfen is geworden.
Windsurfer Kiran Badloe.
Windsurfer Kiran Badloe. Foto Sander Koning/ANP

De strijd om het Nederlandse olympische ticket tussen de windsurfende vrienden Dorian van Rijsselberghe en Kiran Badloe is zaterdag in het Australische Sorrento in het voordeel van Badloe beslist. Hij bleef tweevoudig olympisch kampioen Van Rijsselberghe net voor in het WK-klassement en mag Nederland vertegenwoordigen in Tokio.

Tijdens de afsluitende medalrace in Sorrento won Van Rijsselberghe, Badloe eindigde als vijfde. Dat was net genoeg om het ticket voor de Olympische Spelen binnen te halen. Badloe prolongeert met het eindresultaat ook de wereldtitel. Van Rijsselberghe pakt zilver, met slechts twee punten verschil op Badloe.

Lees ook: Twee vrienden over hun strijd om één olympisch ticket voor Tokio

Badloe is blij dat hij naar de Spelen mag. „Supertof dat ik het bovenaan kan afsluiten. Het was een spannende battle, zoals we voorspelden tot aan de laatste race. En om dan maar met twee punten verschil te eindigen, dat is een droomscenario.”

Van Rijsselberghe zegt vooral trots te zijn. „We hebben drie prachtige jaren mogen opbouwen naar dit moment. Dat het kwartje nu zijn kant opvalt is jammer voor mij. Maar ik ben blij met de twee [olympische] titels die ik in mijn carrière tot nu toe heb kunnen bemachtigen. Dat Kiran het nu op mag pakken, dat is hartstikke goed.” (ANP)