Bakstenen waaien van stadskantoor Tilburg, één gewonde

Harde wind Een voorbijganger raakte gewond omdat bakstenen van veertien hoog van het stadskantoor in Tilburg naar beneden vielen door de harde wind.
De weg waar het Stadskantoor aan ligt is voorlopig afgesloten.
De weg waar het Stadskantoor aan ligt is voorlopig afgesloten. Foto Alexander Schippers/ANP

Een deel van de gevel van het stadskantoor in Tilburg is zaterdagmiddag door de harde wind naar beneden gekomen. Een voorbijganger raakte gewond omdat bakstenen van veertien hoog naar beneden vielen. Dat meldt de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant in een verklaring.

Het treinverkeer is enige tijd stilgelegd omdat een metalen dakprofiel dat was losgekomen, op de spoorrails kon waaien. Ook lagen er „een flink aantal steenwolplaten op het spoor”, aldus de veiligheidsregio. Het treinverkeer is inmiddels weer op gang gekomen.

De kruising waar het stadskantoor aan ligt, is zeker tot zondagavond afgesloten, laat de politie op Twitter weten. Op straat liggen veel bakstenen. Het stadskantoor ligt vlakbij het station.

Twitter avatar gemabako Gerrit Jan van Pelt Gevel #stadskantoor #tilburg komt naar beneden, nog geen 20 seconden nadat ik liep waar nu al die bakstenen liggen 😱 https://t.co/EyCur7RrhA