Vrouw overleden

OM België waarschuwt voor Nederlandse wijn met drugs

Justitie in België waarschuwt voor een bepaalde fles rode wijn afkomstig uit Nederland, die vergiftigd kan zijn met drugs. Aanleiding is het overlijden van een 40-jarige vrouw in december nadat ze deze wijn had gedronken. De vrouw nam een slok van de Merlot Cabernet Sauvignon uit 2016, maar gooide de rest weg „omdat de wijn slecht smaakte”, schrijft het Belgische OM woensdag. Kort hierna werd ze onwel en verloor het bewustzijn. Vijf dagen later overleed ze. Na onderzoek bleek ze een dodelijke hoeveelheid van de drugs MDMA en de verwante stof MDA in haar bloed te hebben. Justitie vermoedt dat de wijn vergiftigd was. De vrouw kon namelijk „niet gelinkt worden aan het gebruik van harddrugs”. Bovendien had de fles een afwijkende kurk. Het parket waarschuwt iedereen die dit ziet bij een fles contact op te nemen met de politie. Het Nederlandse wijnbedrijf zegt in een verklaring op de website „enorm geschrokken” te zijn. (NRC)