Meghan Markle

Canada staakt steun beveiliging Harry

Canada stopt met het beveiligen van prins Harry en Meghan Markle. Dat komt omdat het echtpaar een stap terug heeft gedaan binnen de Britse koninklijke familie. De Britse autoriteiten vroegen Canada vorig jaar om hulp bij de beveiliging van het stel. „Die ondersteuning wordt in de komende weken gestaakt, vanwege hun nieuwe status”, meldt minister Bill Blair van Openbare Veiligheid volgens omroep CBC. Het paar brengt veel tijd door in Canada, vorig jaar nog als volwaardige leden van het Britse koningshuis. Dat betekent volgens de minister dat zijn land verplicht was te helpen bij hun beveiliging. Experts schatten dat het tientallen miljoenen dollars per jaar kost om het stel te bewaken. Een Canadese petitie om de steun te beëindigen werd 80.000 keer ondertekend. (ANP)