In beeld

De wereld op slot voor het coronavirus

De wereld zit op slot. Tenminste, dat idee bekruipt je bij de foto’s uit alle windstreken die de laatste weken verschenen van verlaten straten, autoloze snelwegen en stadions zonder toeschouwers. Van Beijing tot Milaan nemen overheden maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Rigoureus misschien, maar intrigerende beelden zijn het zeker. Sets van dystopische zombiefilms. Foto’s van na de Apocalyps. Onze fotoredactie maakte een bloemlezing.
Een verlaten straat in het Italiaanse Codogno, waar veel mensen besmet zijn geraakt met Covid-19.
Foto Luca Bruno/AP
Een vestiging van een IperFamila-supermarkt in Codogno. Dat Italiaanse plaatsje werd volledig van de buitenwereld afgesloten nadat vorige week duidelijk werd dat het coronavirus in de omgeving was uitgebroken.
Foto Andrea Fasani/EPA
De verlaten straten van het stadje Codogno. In Italië zijn tot op heden 21 mensen gestorven aan het virus dat Covid-19 veroorzaakt, bijna zevenhonderd mensen zijn ermee besmet.
Foto Luca Bruno/AP
San Fiorano, in Noord-Italië, ging ook op slot.
Foto Marzio Toniolo/Reuters
Een man staat voor een gesloten vestiging van Kentucky Fried Chicken in Hongkong.
Foto Jerome Favre/EPA
De trappen van een station in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul worden gedesinfecteerd. In Zuid-Korea zijn inmiddels ruim tweeduizend besmettingen bekend. Tien mensen zijn gestorven aan het coronavirus.
Foto Kim Chul.Soo/EPA
Een kind rijdt op een step door een verlaten straat in Beijing, China. Verreweg de meeste van de besmettingen met het coronavirus zijn in China geconstateerd. Wereldwijd zijn zeker 83.000 mensen besmet, van wie zeker 79.000 Chinezen.
Foto Roman Pilpey/EPA
Lege stoelen op een terras in Venetië. In Europa zijn 837 mensen besmet met het virus, van wie de meesten in Italië.
Foto Renata Brito/AP
Het financiële district van Shanghai wemelt normaal van het leven, maar is door coronamaatregelen nagenoeg leeg. In de stad wonen 24 miljoen mensen. 336 inwoners raakten besmet met Covid-19. Drie stierven er.
Foto Liu Xingzhe/EPA
Mensen met maskers op bij station Luiiazui in Shanghai.
Foto Liu Xingzhe/EPA
Luchthaven Noi Bai in de Vietnamese hoofdstad Hanoi is nagenoeg leeg. Veel reizigers blijven thuis uit vrees voor de Covid-19-uitbraak.
Foto Mladen Antonov/AFP
Een winkelcentrum in Beijing. Het coronavirus ontstond in december op een markt in de Chinese stad Wuhan, waar wilde dieren verhandeld worden.
Foto Nicolas Asfouri/AFP
Een lege weg in de Chinese stad Wuhan, epicentrum van de uitbraak van het nieuwe coronavirus.
Foto Hector Retamal/AFP
Een lege straat in Beijing.
Foto Andy Wong/AP
Een vrouw loopt door de lege straten van het dorp Secugnano, dat dichtbij het centrum van de uitbraak van het coronavirus in Italië ligt.
Foto Miguel Medina/AFP
Een winkelcentrum in Beijing.
Foto Mark Schiefelbein/AP
De Italiaanse club Inter Milan speelde in een leeg voetbalstadium de de achtste finale van de Europa League tegen de Bulgaarse club Ludogorets. Uit voorzorg speelden de clubs zonder publiek, om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.
Foto Emilio Andreoli/AP