Automatiseerder

Rechter: Centric ‘ernstig nalatig’ met directeur

Automatiseerder Centric is „ernstig nalatig” geweest ten opzichte van directeur Pieter van der Stoel. Het bedrijf moet de manager een vergoeding van twee ton betalen en een transitievergoeding van 116.000 euro, zo heeft de rechtbank Den Haag donderdag bepaald. Centric zegde de directeur, die verantwoordelijk was voor de detachering van personeel bij onder meer overheden, vorig jaar juli de wacht aan. Reden was volgens eigenaar Gerard Sanderink een vertrouwensbreuk. Van der Stoel zou onder meer maar de helft van de werktijd op het bedrijf aanwezig zijn geweest. De rechter stelt echter dat Centric geen dossier had tegen de werknemer en de vertrouwensbreuk dus niet kon onderbouwen. Volgens ingewijden was de betrokkenheid van de omstreden zelfbenoemde cyberexpert Rian van Rijbroek, de levenspartner van Sanderink, de werkelijke reden van vertrek. (NRC)