Marengo-proces

Advocaten kroongetuige Nabil B. blijven anoniem bij zitting

De twee nieuwe advocaten van kroongetuige Nabil B. blijven anoniem tijdens de openbare pro-formazittingen van het Marengo-proces. Daarin is Ridouan Taghi de hoofdverdachte en staan nog zestien verdachten terecht. Dat heeft de rechtbank Amsterdam woensdag besloten. Ook de vorige advocaten bleven anoniem, een unicum in de Nederlandse rechtspraak en het gevolg van de moord op Derk Wiersum, de advocaat van B. die in september werd doodgeschoten. De advocaten zullen de zittingen van de komende tijd afgeschermd volgen met behulp van een videoverbinding. Ook B. zelf wordt tijdens de zittingen afgeschermd en verblijft op een aparte geheime locatie. Daarbij zou in eerste instantie ook Taghi zelf voor het eerst aanwezig zijn, maar hier kwam hij eerder deze maand op terug. (NRC)