23 kinderen bevrijd uit ‘babyfabriek’ in Nigeria

Mensenhandel In ‘babyfabrieken’ worden volgens de politie jonge zwangere vrouwen vastgehouden. De 23 kinderen die donderdag werden bevrijd, zijn 1 en 2 jaar oud.
De stad Port Harcourt in het zuiden van Nigeria waar de politie de zogeheten babyfabriek heeft opgerold.
De stad Port Harcourt in het zuiden van Nigeria waar de politie de zogeheten babyfabriek heeft opgerold. Foto Getty Images

De politie in het zuiden van Nigeria heeft donderdag zeker 23 kinderen en vier zwangere tieners bevrijd. Ze werden vastgehouden in een pand in de stad Port Harcourt. Drie verdachten zijn opgepakt, meldt persbureau AFP.

De kinderen, in de leeftijd van 1 en 2 jaar, zijn naar het ziekenhuis gebracht. Ze waren verzwakt en ondervoed, laat een woordvoerder weten. De politie onderzoekt nog de eigenaren van het pand.

Volgens de politie worden dergelijke ‘babyfabrieken’ vaker opgerold. Hier worden zwangere jonge vrouwen tegen hun wil vastgehouden. Na de bevalling worden hun kinderen verkocht. Uit eerder onderzoek van de politie bleek dat jongetjes voor 500.000 naira (1.245 euro) worden verkocht en meisjes voor 300.000 naira (747 euro).

In september bevrijdde de politie in de hoofdstad Lagos negentien zwangere vrouwen. Ze waren naar Lagos gehaald onder de valse belofte dat hen in de grote stad een baan wachtte.