Verboden wapenbezit

Robert Oey accepteert straf OM, geen rechtszaak

Robert Oey, de man van burgemeester van Amsterdam Femke Halsema, accepteert de door het OM opgelegde strafeis. Dat meldt zijn advocaat Peter Plasman aan persbureau ANP. Door de schikking gaat de zaak voor de politierechter in Noord-Holland van woensdag niet door. Waarom Oey op het laatste moment kiest om met de schikking akkoord te gaan, is niet bekend. Het OM eiste in december een taakstraf van 40 uur tegen Oey vanwege verboden wapenbezit. De documentairemaker raakte in opspraak nadat hij vorig jaar in een interview met NRC erkende dat een wapen dat zijn zoon op zak had toen hij vorig jaar zomer werd aangehouden in Amsterdam, afkomstig was uit hun ambtswoning. Volgens Oey ging het om een onklaar gemaakte revolver die werd gebruikt tijdens filmopnames. (NRC)