NRC 101 Nieuwe Talenten

Wij presenteren hier 101 nieuwe talenten op cultureel gebied uit Nederland en Vlaanderen. Alfabetisch per kunststroming. We denken dat ze gezichtsbepalend kunnen zijn in de jaren twintig. Daarom willen we u graag laten kennismaken met deze kunstenaars.

We hebben nieuwe talenten gezocht die zich nu onderscheiden. Dat hebben we als cultuurredactie gedaan met hulp van experts die thuis zijn in allerlei kunststromingen. Toch hebben we ongetwijfeld talenten over het hoofd gezien. Of overschat. Cultuur is voortdurend in ontwikkeling.

Daarom is deze lijst van NRC 101 Nieuwe Talenten beslist geen ranglijst. Maar een momentopname. Een poging om u een blik te gunnen op de rijkdom en diversiteit van het nieuwe culturele aanbod.

U kunt zelf een oordeel vormen op dinsdag 10 maart in Paradiso in Amsterdam. Daar treedt een aantal kunstenaars van deze lijst op, tijdens de NRC Nacht van het Talent. En: op nrc.nl/101 kunt u kijken en luisteren naar werk van de talenten.

Chef cultuurredactie NRC