Gemeentebesluit

Formule 1-teams mogen omstreden strandroute nemen

De gemeenteraad van Zandvoort heeft ingestemd met de strandroute die drie Formule 1-teams tijdens de Grand Prix in mei willen gebruiken. De route zal onder andere drie kilometer door natuurreservaat Noordvoort gaan. Eerder had de gemeenteraad van Noordwijk al met het plan ingestemd. De drie teams hadden de ontheffing aangevraagd om te voorkomen dat ze vast komen te staan in files tijdens het evenement op 3 mei. Milieuorganisaties demonstreerden tegen het plan. Ook tijdens de gemeenteraadsvergadering van dinsdagavond werd er geprotesteerd. Volgens het huidige besluit mag er maximaal twee keer per dag heen en weer gereden worden. De voertuigen moeten elektrisch of hybride zijn om geluidsoverlast en uitstoot te beperken. (NRC)