Voetbal

Wedstrijd in de eerste divisie moet opnieuw na fout van KNVB

Vanwege een administratieve fout van de KNVB moet een duel in de Keuken Kampioen Divisie, de op een na hoogste competitie, tussen Jong AZ en Almere City FC opnieuw worden gespeeld. Een speler van de AZ-beloften deed vorige maand mee aan de wedstrijd terwijl hij niet speelgerechtigd was, laat de voetbalbond dinsdag weten. Het gaat om AZ-middenvelder Kenzo Goudmijn. Hij had eigenlijk geschorst moeten zijn voor de in 3-3 geëindigde wedstrijd omdat hij vijf gele kaarten had verzameld. Door een fout in de registratie was één kaart weggevallen. Daardoor kon Goudmijn toch in actie komen. Toen Almere City de fout ontdekte, is de club naar de KNVB gestapt. Het overspelen van het duel, aanstaande maandag, „doet recht aan het juiste verloop van de competitie”, oordeelt de bond. (NRC)