Thuiskok

Bloemkoolwings

Mijn favoriete programma op dit moment is Hot Ones waar beroemdheden bij elke vraag een kippenvleugel met pikantere saus moeten eten. Steeds vaker zie je de gasten geen chicken wings eten maar bloemkoolwings. Dat wil ik ook, dus daarom dit recept inclusief pittige saus.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Roer de melk, bloem, knoflook en specerijen in een kom door elkaar tot je een dik beslag hebt. Haal de bloemkoolroosjes door het beslag. Schud het teveel eraf en leg de roosjes op een bakplaat. Bak de roosjes 20 minuten in de oven of tot ze goudbruin zijn. Keer ze halverwege de baktijd om.

Maak intussen de saus. Smelt de boter op laag vuur, roer de chilisaus door de boter en laat het mengsel even doorkoken. Neem de pan van het vuur en zet de chilisaus apart. Haal de bloemkoolroosjes na hun eerste bakbeurt uit de oven en doe ze in een kom. Voeg de chilisaus toe en hussel het mengsel goed. Schep de bloemkoolroosjes terug op de bakplaat en bak ze nog eens 10¬-15 minuten tot ze lekker krokant zijn. Roer de bieslook en lente¬-uitjes door de zure room of yoghurt. Serveer de bloemkool¬wings met extra zout en peper, partjes limoen om erover uit te knijpen en de verfrissende zure room.