Duitsland

CDU-leden stemmen eind april over nieuwe partijleider

Het CDU kiest op 25 april wie de nieuwe partijleider gaat worden. De Duitse regeringspartij houdt dan een speciaal congres, heeft vertrekkend voorzitter Annegret Kramp-Karrenbauer maandag bekendgemaakt. De nieuwe leider van de christen-democraten zal bij de verkiezingen van 2021 waarschijnlijk ook de CDU-kandidaat voor het bondskanselierschap zijn, en daarmee wellicht in de voetsporen van Angela Merkel treden. De leiderschapsverkiezing moet een einde maken aan de interne onrust bij het CDU. Die bereikte eerdere deze maand een hoogtepunt toen Kramp-Karrenbauer onverwacht aankondigde deze zomer op te stappen als voorzitter, vanwege een politieke crisis in de deelstaat Thüringen. Tot nu toe hebben zich vier kandidaten gemeld voor het CDU-voorzitterschap. (NRC)