Weduwe Kobe Bryant houdt bedrijf verantwoordelijk voor helikopterongeluk

Helikoptercrash Volgens Vanessa Bryant had de piloot van de helikopter waarmee haar man en dochter verongelukten, de vlucht moeten afbreken vanwege de slechte weersomstandigheden.
Kobe Bryant and zijn vrouw Vanessa Bryant in 2019.
Kobe Bryant and zijn vrouw Vanessa Bryant in 2019. Foto Jean-Baptiste Lacroix/AFP

De weduwe van basketballegende Kobe Bryant klaagt het bedrijf aan dat eigenaar is van de helikopter aan waarmee Bryant samen met hun dochter en zeven anderen verongelukten. Dat meldt persbureau AP maandag. Vanessa Bryant stelt het bedrijf aansprakelijk voor het nalatige gedrag dat ze de piloot verwijt.

Lees ook: Op de muren van Los Angeles leeft Kobe Bryant voort

Volgens Vanessa Bryant heeft de piloot de weersomstandigheden niet goed ingeschat, had hij de vlucht moeten afbreken en heeft hij het voertuig niet goed bestuurd. Het was erg mistig op de ochtend dat de helikopter verongelukte eind januari. De oorzaak van het ongeluk wordt nog onderzocht.

Maandag wordt in Los Angeles een herdenkingsbijeenkomst gehouden voor Bryant, zijn dochter en de andere inzittenden die bij de crash om het leven kwamen. De bijeenkomst is in het Staples Center, het stadion van de Los Angeles Lakers, de club waar Bryant speelde.