‘Tonnen verduisterd bij Groningse evenementenlocatie Martiniplaza’

Gokken Een 54-jarige vrouw heeft volgens de FIOD 300.000 euro verduisterd. Ze zou het geld van haar werkgever hebben gebruikt om online te gokken.
De verdachte werkte als administratief medewerker bij Martiniplaza.
De verdachte werkte als administratief medewerker bij Martiniplaza. Foto Robin van Lonkhuijsen/ANP

Een 54-jarige medewerkster van de Groningse evenementenlocatie Martiniplaza heeft volgens de Fiscale inlichtingen en opsporingsdienst (FIOD) zo’n 300.000 euro verduisterd. De vrouw zou het geld van haar werkgever op privérekeningen hebben gestort waarna ze het vermoedelijk gebruikte om online te gokken.

De FIOD kwam de verdachte op het spoor dankzij een melding over „ongebruikelijke transacties” op haar rekeningen. De vrouw deed geregeld na werktijd grote stortingen op haar rekening, die niet strookten met haar inkomsten. Volgens de FIOD kwam dat geld van haar werkgever. Omdat ze werkzaam was op de financiële afdeling van Martiniplaza, kon ze gemakkelijk bij de kasgelden.

De vrouw werd op 21 januari aangehouden voor verhoor. Inmiddels heeft haar werkgever aangifte tegen haar gedaan, is haar dienstverband opgezegd en is beslag gelegd op haar woning. Volgens lokale media werkte de verdachte al 23 jaar voor Martiniplaza. Ze zou aan de directie hebben bekend het geld te hebben gestolen.

Het Martiniplaza is een evenementenlocatie waar onder meer theatervoorstellingen, musicals en beurzen worden gehouden. Ook speelt het Groningse basketbalteam Donar in het complex.