Modetransfer

Topontwerper Raf Simons aan de slag bij Italiaans modehuis Prada

Het Italiaanse modehuis Prada heeft de Belgische topontwerper Raf Simons aangesteld als extra creatief directeur. Hij moet ontwerpster Miuccia Prada gaan bijstaan, die ook deels de leiding heeft over het bedrijf. Prada is al zeventig jaar, maar ze benadrukt dat ze hiermee haar taken niet uit handen geeft. „Dit is geen opvolging. Dit is een manier om creativiteit te stimuleren”, aldus de kleindochter van bedrijfsoprichter Mario Prada. Haar kenmerkende mix van sportieve en burgerlijke looks is inmiddels al decennia de drijvende kracht achter het modehuis. De 52-jarige Raf Simons was eerder de belangrijkste ontwerper bij de merken Calvin Klein en Christian Dior. Prada had het een paar jaar terug nog erg moeilijk, maar liet in 2018 weer groei zien. Van 2019 zijn nog geen cijfers bekend. (AFN/Bloomberg)