Messenbezit

Amsterdammer (16) omgekomen bij steekpartij Alphen aan den Rijn

Bij een steekpartij in Alphen aan den Rijn is zaterdagnacht een 16-jarige jongen uit Amsterdam omgekomen. Drie anderen raakten gewond. Een 18-jarige verdachte is aangehouden. Rond 01.00 uur kwam bij de politie een melding binnen van een steekpartij aan het Topaasplantsoen. Op straat troffen ze het slachtoffer aan dat kort daarvoor uit een woning was gevlucht. Reanimatie mocht niet meer baten. Het is nog niet bekend wat er is gebeurd; de politie vermoedt een conflict in de „relationele sfeer”. Vorige week was veel te doen over het steekwapenbezit onder jongeren. Koepel iHub, waar tientallen scholen voor speciaal onderwijs onder vallen, luidde vrijdag de noodklok over toenemend geweld. (NRC/ANP)

Veiligheid op praktijkschool Rotterdam pagina 7