koersdaling

Beurskoersen lijden flink onder Covid-19-virus

Verschillende aandelenbeurzen krijgen flink last van de aanhoudende uitbraak van Covid-19-virus. Zo liet de beurs in Milaan zware verliezen zien, doordat de uitbraak in Italië grootschaliger is dan aanvankelijk werd gedacht. De Intesa Sanpaolo daalde bijna 5 procent. Nergens in Europa werden zo veel mensen positief getest op het Covid-19-virus als in Italië.

Maar ook in Amsterdam ging de beurs maandagochtend flink onderuit, de AEX-index noteerde ruim 3,5 procent in het rood op 595,21 punten. De Midkap daalde meer dan vier procent. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs zakten ook. Vliegtuigmaatschappijen worden extra hard geraakt. Zo moest bijvoorbeeld AirFrance-KLM maandagochtend meer dan 9 procent inleveren. Budgetmaatschappij Ryanair verloor zelfs meer dan tien procent aan beurswaarde. (NRC)