China

Jaarvergadering Nationaal Volkscongres uitgesteld

De jaarlijkse vergadering van het Chinese parlement is uitgesteld vanwege het coronavirus dat Covid-19 veroorzaakt. Dat meldden persbureaus maandag op basis van de Chinese staatstelevisie. De tiendaagse zitting, een bijeenkomst van het Nationaal Volkscongres in Beijing en een van de belangrijkste bijeenkomsten van het jaar, zou over anderhalve week van start gaan. De regering wil zich richten op bestrijding van de uitbraak van Covid-19. Het is nog onduidelijk wanneer de parlementszitting wordt ingehaald. De Chinese president Xi Jinping verzocht zondag provincies met een laag besmettingsrisico maatregelen te versoepelen, om zo de impact op de Chinese economie te verminderen. De provincies Yunnan, Guangdong, Shanxi en Guizhou maakten het makkelijker om te reizen. Ook in Wuhan, waar het virus als eerste werd vastgesteld, werd het reisverbod versoepeld, maar dat is later weer ingetrokken. (NRC)