Brief

Superbelegger Warren Buffett transparanter over klimaatplan

De Amerikaanse multimiljardair en superbelegger Warren Buffett heeft meer openheid van zaken gegeven over zijn klimaatstrategie. In zijn jaarlijkse brief aan aandeelhouders ging Buffett uitgebreid in op de inspanningen van zijn investeringsvehikel Berkshire Hathaway op het gebied van windenergie. Grote investeerders als Buffett staan al langer onder druk om aan te geven hoe zij met hun beleggingen de impact op het klimaat proberen te verkleinen. Afgelopen jaar was het bedrijf goed voor een recordwinst van meer dan 81 miljard dollar (75 miljard euro), bijna twee keer zoveel als een jaar eerder. Buffett profiteerde vooral van winsten uit beleggingen. Het operationele resultaat, wat voor het bedrijf eigenlijk een betere graadmeter is, daalde evenwel met 3 procent tot 24 miljard dollar. (ANP)