Boksen Fury is terug

Foto Steve Marcus/Reuters

Tyson Fury heeft zaterdag in Las Vegas de wereldtitel bij boksbond WBC veroverd. De Britse zwaargewicht (links op bovenste foto) versloeg de Amerikaanse titelhouder Deontay Wilder door een technische knock-out. Het was Fury’s dertigste zege in zijn profloopbaan. In de rematch tussen de twee titanen – hun eerste gevecht eind 2018 eindigde onbeslist – sloeg Fury zijn tegenstander twee keer tegen het canvas. De arbiter legde de partij in de zevende ronde stil, waarna Wilders coach de handdoek in de ring gooide. „De koning is teruggekeerd op de top van zijn troon”, zei Fury, De Brit werd in 2015 wereldkampioen, stond in 2016 na cocaïnegebruik zijn titel af en maakte in 2018 zijn rentree. Na het titelgevecht loofde Fury Wilder. „Hij heeft laten zien dat hij het hart van een kampioen heeft.”