Recensie

Kleurrijke en intieme soul bij live-debuten SiR en TeaMarrr

Recensie De Californische zanger SiR trad zaterdag voor het eerst op in Amsterdam. Maar ook zijn voorprogramma-act, het debuutoptreden van de charismatische TeaMarrr, mocht er wezen.

Zangeres TeaMarrr treedt zaterdagavond officieel aan als voorprogramma-act van SiR in Paradiso-Noord maar toont zich tijdens haar debuutoptreden in Amsterdam headlinerwaardig. Ze is een charismatische performer die, ondertussen thee nippend uit een kopje, op stevige beats met invloeden uit hiphop, R&B en reggae, scherp, vlammend en humoristisch zingt en praat over haar ervaringen in de liefde.

TeaMarrr heeft in nummers als ‘Whorey Heart’, ‘One Job’, ‘In My Mind’ en recente single ‘Kinda Love’, een overtuigende, eigenzinnige stijl. Ze schakelt binnen een paar zinnen van rauw stoer en expliciet naar zacht en lieflijk, en van een vertellende flow naar meer intense zang. Ze zingt bijtend over vreemdgaande mannen die niet romantisch met haar in het park willen wandelen, en onzekere sekspartners die ze oproept zich te vermannen.

Ook hoofdact SiR uit Californië treedt voor het eerst in Amsterdam op. Hij blesseerde zijn achillespees en zingt grotendeels vanaf een kruk. De zanger van Top Dawg Entertainment - waar ook Kendrick Lamar, ScHoolboy Q en SZA zijn getekend - heeft een warm, rokerig en kleurrijk soulgeluid, dat op het podium versterkt wordt door een strakke, ontspannen rokende drummer en een muzikant die beurtelings onder meer basgitaar en keyboard speelt.

Ook SiR wisselt verhalende en meer gloedvol gezongen vocalen af. Zijn zangstijl is relaxed, met sterke nuances in tonen en cadans. En ook hij zingt in een intieme show uitvoerig over zijn ervaringen in seks en liefde – over de bedpartner die hij nog op het puntje van zijn tong proeft, obsessieve liefde, en diegene die er nog voor hem zal zijn wanneer al het andere instort.

SiR praat met het publiek over muziek als therapie, vertelt een persoonlijk verhaal over zijn coming of age als artiest, grapt dat hij dankzij zijn fans met zijn blessure nu business class kon vliegen, en improviseert een schetsmatig liedje op basis van een steekwoord uit het publiek. Hij kapt nummers soms snel af en verontschuldigt zich wat halfslachtig voor de haast – hij heeft hierna nog een tweede uitverkochte show in deze zaal.