‘Hier haal je groenten direct van het land’

In het mandje

Productmanager Wout Knol (52) is te voet naar een landwinkel gekomen voor wat verse producten. „Ik vind het belangrijk om producten te kopen die zo dicht mogelijk bij de natuur staan.”

Wat zit er in het mandje?

„Ik heb eieren van de kippen hier, jonge kaas, prei, paprika, citroen, tomaat en appelperenstroop. Voor mijn zoontje zitten er mandarijnen en chocoladevla in.”

Is dat voor het diner?

„Vanavond eten we soep, daarvoor heb ik nu groente van het land hier gekocht. Vlees heb ik thuis al en bouillon hebben we zelf getrokken van een runderbot.”

Waarom koopt u hier?

„Vooral omdat het gezonder is, maar we vinden het ook lekkerder. Bij geraffineerde en bewerkte producten zijn vaak ingrediënten toegevoegd of juist verwijderd om ze langer houdbaar te maken. Hier kun je een mesje in de winkel halen en groenten direct van het land halen. Vlees hier is van koeien die buiten lopen, gras eten en een normaal leven hebben – waarna ze hun vlees geven.”

Proeft u het verschil bij verse producten?

„Absoluut. Aan deze kaas zit bijvoorbeeld veel meer smaak dan aan fabriekskaas. Het smaakt zuiverder, omdat er minder conserveringsmiddelen en andere troep in zit.”

Is het niet duur?

„Daardoor koop je minder en bewuster. In een supermarkt haal je toch vaak eten dat je niet nodig hebt. Voor kwaliteit wil ik ook meer betalen.”