FC Emmen verslaat op eigen veld ook Willem II

Eredivisie FC Emmen bleek in eigen huis ook voor Willem II te sterk, het werd 4-2. Feyenoord won moeizaam van Fortuna.
Michael Chacon in duel met Vangelis Pavlidis van Willem II.
Michael Chacon in duel met Vangelis Pavlidis van Willem II. Foto Cor Lasker/ANP

FC Emmen heeft de vierde opeenvolgende zege geboekt op eigen veld. In een doelpuntrijk en vermakelijk duel werd nummer vijf Willem II met 4-2 verslagen.

Sergio Peña speelde een belangrijke rol voor FC Emmen. De Peruviaan stond aan de basis van de eerste drie doelpunten van de thuisploeg en bepaalde in de 80ste minuut zelf de eindstand. Miguel Araujo, Michael de Leeuw en Luka Adzic scoorden na goed voorbereidend werk van Peña. Namens Willem II scoorden Pol Llonch en Mike Trésor Ndayishimiye.

FC Emmen won de afgelopen weken in Drenthe al van FC Twente (2-0), Heracles (1-0) en Sparta (2-0). Daarvoor werd het 1-1 tegen PSV.

Feyenoord - Fortuna

Feyenoord krijgt de tweede plaats in de eredivisie steeds nadrukkelijker in zicht. De Rotterdammers behaalden zaterdag tegen Fortuna Sittard de zevende achtereenvolgende overwinning in de competitie. Feyenoord versloeg Fortuna Sittard moeizaam met 2-1.

Robert Bozenik maakte in de 71ste minuut het winnende doelpunt. De twintigjarige Slowaak verlengde de bal, na een schot van Rick Karsdorp, tot in het doel. Bozenik was zondag in zijn tweede competitieduel voor Feyenoord, tegen PEC Zwolle, ook al de matchwinner: 3-4.

Feyenoord staat na 23 duels op 46 punten. AZ heeft 47 punten en kan de voorsprong zondag bij winst op PEC Zwolle weer tot vier punten vergroten. De nummer 2 van de eredivisie mag komend seizoen meedoen aan de voorronden van de Champions League.

(ANP)