Cast van Friends komt weer bij elkaar voor nieuwe aflevering

Reünie De zes originele castleden van de in de jaren negentig razend populaire serie krijgen elk zo’n 3 miljoen dollar voor hun eenmalige terugkeer.
De cast van Friends tijdens de Emmy Awards 2002 met v.l.n.r. David Schwimmer, Lisa Kudrow, Mathew Perry, Courteney Cox, Jennifer Aniston en Matt LeBlanc.
De cast van Friends tijdens de Emmy Awards 2002 met v.l.n.r. David Schwimmer, Lisa Kudrow, Mathew Perry, Courteney Cox, Jennifer Aniston en Matt LeBlanc. Foto Lee Celano/EPA

De cast van de nog altijd populaire serie Friends komt eenmalig bij elkaar voor een reünie-aflevering. Er gingen al maanden geruchten, maar nu hebben de acteurs en de zender HBO Max de reünie bevestigd.

Jennifer Aniston (Rachel), Courteney Cox (Monica), Lisa Kudrow (Phoebe), Matt LeBlanc (Joey), Matthew Perry (Chandler) en David Schwimmer (Ross) krijgen volgens Amerikaanse media elk zo’n 3 miljoen dollar voor hun eenmalige terugkeer.

Lees ook: Hoe houdbaar is Friends nog?

De nieuwe aflevering zal te zien zijn op HBO Max, dat vorig jaar meer dan 425 miljoen dollar betaalde voor de rechten om Friends aan te mogen bieden. Het wordt een special zonder script en zal vanaf mei te zien zijn voor Amerikaanse abonnees van HBO Max.

Of en wanneer de reünie-aflevering in Nederland bekeken kan worden is nog niet duidelijk. De uitzendrechten van HBO-titels zijn in handen van VodafoneZiggo. Eerder waren alle oude afleveringen van de serie te zien op streamingdienst Netflix, maar sinds HBO Max de rechten opkocht zijn de afleveringen van Netflix niet langer te zien.

De reünie werd aangekondigd via het Instagram-account van Friends:

Dit bericht bekijken op Instagram

It’s happening… #FriendsReunion @hbomax

Een bericht gedeeld door Friends (@friends) op