AEB

Interim-directeur Amsterdamse afvalcentrale treedt terug

Koos de Vink, een van de twee interim-directeuren van het noodlijdende Afval Energie Bedrijf (AEB) in Amsterdam, is per direct teruggetreden. Zijn termijn liep op 13 februari af en hij blijft niet langer aan. „Het college respecteert het besluit van De Vink om zijn contract als statutair directeur niet te verlengen”, aldus wethouder Victor Everhardt (D66, Financiën) vrijdag aan de gemeenteraad. De Vink werd een half jaar geleden door de gemeente aangesteld om de problemen bij het afvalbedrijf op te lossen. Kort daarvoor waren drie van de vier commissarissen en de financieel directeur vertrokken. De gemeente liet eind januari weten de afvalcentrale te verkopen aan de hoogste bieder. De centrale is nog niet verkocht. René Klaassen, directeur bedrijfsvoering van het afvalbedrijf, volgt De Vink op. (NRC)