Thuiskok

Zomerpilav

Cherry tomatos
Cherry tomatos

Deze pilav is prima geschikt voor wat warmte in de kou. Kerrieblaadjes vindt u in de Aziatische supermarkt, maar het kan ook zonder.

Was de rijst in verschillende porties koud water tot er helder water af loopt en laat hem in ruim koud water weken. Verhit intussen de olie in een grote koekenpan en voeg de kerrieblaadjes en het kaneelstokje toe. Roerbak 1 minuut, doe de ui in de pan en bak alles 10 tot 12 minuten tot de ui bruin wordt en gaar genoeg is om met een houten lepel verder in stukken verdeeld te worden. Voeg de knoflook, chilipeper en cashewnoten toe en bak alles nog een paar minuten. Doe de tomaten in de pan en zet het deksel erop. Laat alles 8 minuten sudderen tot de tomaten rondom de rand gaar en zacht zijn. Giet de rijst af, doe hem bij de tomaten in de pan en roer alles door elkaar. Voeg de kokosmelk, 200 ml water en het zout toe. Roer nogmaals en breng de rijst aan de kook, zet het vuur laag zodat de vloeistof nog net kookt en laat 15 minuten koken. Haal het deksel niet van de pan omdat de rijst door de stoom gaar moet worden. Neem de pan na 15 minuten van het vuur en laat met het deksel erop nog 10 minuten staan voor je de rijst serveert. Geef er een frisse groene salade bij.