Covid-19

Passagiers van cruiseschip Westerdam terug in Nederland

De 39 Nederlanders die vastzaten op het cruiseschip de Westerdam zijn vrijdagochtend aangekomen op Schiphol. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. De komende twee weken worden ze door de GGD gecontroleerd op ziekteverschijnselen. Eerder al zijn ze negatief getest op Covid-19 en ze hoeven niet in quarantaine. Aan boord van de vlucht zaten ook tientallen andere passagiers van het cruiseschip. Ook bij hen is geen besmetting met Covid-19 gevonden. De buitenlandse passagiers vliegen op eigen gelegenheid door naar hun thuisland. De Westerdam zocht twee weken naar een haven om aan te meren, maar kreeg van zeker vijf landen geen toestemming. Uiteindelijk werd aangelegd in Cambodja. Daar bleek dat een 83-jarige vrouw uit de VS besmet was met Covid-19. (NRC)