C2000

Politievakbond AVP vreest doden door falend systeem

Het vernieuwde landelijke communicatienetwerk C2000 voor hulpverleners werkt in sommige situaties zo slecht dat dit tot doden of gewonden kan leiden. Daarvoor waarschuwt politievakbond AVP donderdag in een gesprek met RTL Nieuws.

Volgens ACP zijn er sinds de update van 28 januari meerdere incidenten geweest. Agenten wilden ondersteuning vragen in dreigende situaties, maar konden geen of slecht verbinding krijgen met de meldkamer. „Deze situatie is gevaarlijk voor politiemensen, maar ook voor de burger”, zegt Maarten Brink van de ACP tegen RTL Nieuws.

Volgens PvdA-Kamerlid Attje Kuiken onderschat minister Ferdinand Grapperhaus (Justitie en Veiligheid, CDA) de situatie. „Het is heel ernstig dat agenten geen contact kunnen krijgen in gevaarlijke situaties”, zegt Kuiken tegen NRC. Grapperhaus sprak eerder van „opstart- en aanloopproblemen” die snel verholpen zouden worden. (NRC)