Dode incident Wageningen vermoedelijk bewoner zorginstelling

Begeleid wonen Bij het steekincident raakten woensdagavond twee begeleiders gewond. Zij maken het naar omstandigheden goed, zegt de burgemeester van Wageningen.
Hulpdiensten bij de zorginstelling waar het incident plaatsvond.
Hulpdiensten bij de zorginstelling waar het incident plaatsvond. Foto Roland Heitink/ANP

Het slachtoffer dat woensdag bij een steekincident in een zorginstelling in Wageningen om het leven kwam is waarschijnlijk een bewoner. Dat heeft een woordvoerder van de politie donderdag laten weten. Het incident, waarbij ook twee begeleiders gewond raakten, vond plaats in een zorginstelling van RIBW Arnhem & Veluwe Vallei aan de Morel in Wageningen.

De gemeente Wageningen spreekt over „een zeer ernstig incident” dat veel impact heeft op de bewoners van de begeleidend woninginstelling, medewerkers en omwonenden. De verwonde begeleiders maken het naar omstandigheden goed, zegt de Wageningse burgemeester Geert van Rumund (PvdA) donderdag in een verklaring. „We betreuren deze situatie zeer, en leven mee met de slachtoffers en hun familieleden. Ik kan gelukkig meedelen dat de twee gewonden inmiddels thuis zijn, en dat het naar omstandigheden redelijk met hen gaat.”

Een omwonende die tijdens het incident de hulpdiensten belde, zei tegen Omroep Gelderland dat hij en een buurvrouw drie keer 112 hebben gebeld. Toen er twintig minuten na het eerste telefoontje nog geen politie was, kreeg hij van de alarmcentrale te horen kreeg dat er geen politieauto’s beschikbaar waren. De politie gaat onderzoeken „wat hiervan klopt”.

De gemeente organiseert donderdag nog een informatiebijeenkomst voor omwonenden, zegt Van Rumund. „Er is veel aandacht en ondersteuning voor de slachtoffers, bewoners en medewerkers van de zorginstelling. Ook leven er vragen en zorgen bij de omwonenden, en daar hebben wij alle begrip voor.”