Covid-19

Kabinet biedt financiële hulp voor door corona getroffen bedrijven

Bedrijven die door de uitbraak van covid-19 problemen ondervinden, krijgen hulp van het kabinet in de vorm van werktijdverkorting. Dat meldt ondernemersorganisatie voor de technologiesector FME woensdag. Dat betekent voor werkgevers dat zij de werktijd van hun personeel mogen verkorten. Werknemers merken daarvan niets in hun inkomen. De niet-gewerkte uren worden alsnog uitbetaald via de WW-uitkering. Een bedrijf moet minstens twee weken lang ten minste 20 procent minder werk hebben om gebruik te mogen maken van de regeling en moet kunnen aantonen dat dat vanwege het coronavirus is. Volgens FME zijn in China ongeveer 900 Nederlandse bedrijven actief met zo’n 1.500 vestigingen. Veel fabrieken in de technologie- en auto-industrie liggen door de uitbraak stil. (NRC)