Drugscontrole

‘Weer douanier van Rotterdamse haven opgepakt voor corruptie‘

Een vrouw die op de belangrijkste douane-afdeling werkte van de Rotterdamse haven is dinsdag opgepakt. Dat meldt De Telegraaf. De douanier zou verdacht worden van corruptie en witwassen. Het zou gaan om de 42-jarige Izaira F., werkzaam was binnen de zogenoemde ‘pre-arrival’. Juist deze afdeling bepaalt of een container gecontroleerd wordt op drugs. Het is onduidelijk waar zij precies bij betrokken was. Het Openbaar Ministerie bevestigde tegen De Telegraaf de aanhouding, maar was dinsdag niet bereikbaar voor verder commentaar. Bij de pre-arrival waren al eerder corruptieschandalen. De grootste speelde rond ambtenaar Gerrit G., die miljoenen zou hebben verdiend door containers niet te controleren en drugssmokkelaars te adviseren. G. werd in 2017 veroordeeld tot veertien jaar cel. (NRC)