Dode en gewonden bij incident in zorginstelling Wageningen

Zorg Het zou gaan om een incident bij een begeleid-wonen-project in Wageningen. Een iemand is om het leven gekomen, twee anderen raakten gewond.
Een dode en twee gewonden bij een incident in een zorginstelling in Wageningen.
Een dode en twee gewonden bij een incident in een zorginstelling in Wageningen. Foto Martijn Beekman/ANP

Bij een incident in een zorginstelling in Wageningen is woensdagavond een persoon om het leven gekomen. Twee anderen raakten gewond. Dat meldt de politie op Twitter. Volgens De Gelderlander gaat het om een begeleid-wonen-project.

Twee begeleiders zouden door een bewoner met een mes zijn aangevallen, schrijft De Gelderlander. Het derde slachtoffer zou een andere bewoner van het project zijn. De verdachte is door de politie opgepakt. De politie was woensdagavond niet bereikbaar voor toelichting.

„Ik leef mee met alle betrokkenen”, zegt burgemeester van Wageningen Geert van Rumund in een reactie tegen Omroep Gelderland. „Dit heeft echt impact. We gaan donderdagochtend met een aantal partijen om de tafel zitten om meer informatie te krijgen en eventueel zaken op te pakken.”