Podcast

De strijd tegen corona: wie speelt welke rol?

Welke wetenschappers komen er in actie op het moment dat er een nieuwe epidemie uitbreekt? In deze aflevering van Onbehaarde Apen lopen we ze allemaal langs: van de viroloog tot de bioloog en van de socioloog tot de arts.

Het nieuwe coronavirus en de ziekte Covid-19 zijn de laatste maanden niet weg te denken uit het nieuws. Van verwarring over een nieuwe naam van het virus en de infectie tot passagiers die vastzitten op cruiseschepen. De plotselinge opmars van een nieuw dodelijk virus heeft de hele wereld gealarmeerd. Achter de schermen zijn wetenschappers van uiteenlopende disciplines bezig de schade die het virus aanricht zoveel mogelijk te beperken. Er worden rna-sequenties geanalyseerd, vleermuizen getest en vaccins ontwikkeld. Wie komen er allemaal aan zet als er een pandemie dreigt?

Luister ook de vorige alevering van Onbehaarde Apen: Hoe arts en algoritme collega’s worden.