Podcast

Onbehaarde Apen
19 feb 2020
wo - 19 februari 2020
Onbehaarde Apen
19 feb 2020
wo - 19 februari 2020
De strijd tegen corona: wie speelt welke rol?
   
Deze podcast luister je ook in onze app

De strijd tegen corona: wie speelt welke rol?

Het nieuwe coronavirus en de ziekte Covid-19 zijn de laatste maanden niet weg te denken uit het nieuws. Van verwarring over een nieuwe naam van het virus en de infectie tot passagiers die vastzitten op cruiseschepen. De plotselinge opmars van een nieuw dodelijk virus heeft de hele wereld gealarmeerd. Achter de schermen zijn wetenschappers van uiteenlopende disciplines bezig de schade die het virus aanricht zoveel mogelijk te beperken. Er worden rna-sequenties geanalyseerd, vleermuizen getest en vaccins ontwikkeld. Wie komen er allemaal aan zet als er een pandemie dreigt?