Thuiskok

Bietensoep met gember

Dit is een recept van Meera Sodha’s moeder. Afhankelijk van het weer gebruikt haar moeder meer of minder gember. De hoeveelheid in onderstaand recept is ‘voor een koude winterdag’. Als u geen veganistisch dieet volgt, hoeft de bouillon dat ook niet te zijn. Hetzelfde geldt voor de yoghurt.

Verhit de olie in een grote pan en voeg als hij goed heet is de ui toe, fruit hem af en toe roerend tien minuten. Doe de gember, knoflook en chilipeper in de pan en fruit alles al roerend nog drie minuten. Voeg de biet en de aardappel toe en roer tot alles vettig is. Giet de bouillon in de pan en breng hem aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep dertig minuten zachtjes sudderen. Laat de soep iets afkoelen, pureer hem en proef. Voeg naar smaak nog een theelepel zout toe. Schep de soep in borden en doe er een schep yoghurt op, bestrooid met nigellazaad. Serveer hem heet met het gegrilde zuurdesembrood.