Sahel

Aanval op kerk in Burkina Faso: 24 doden, zeker 18 gewonden

In het noorden van Burkina Faso zijn zondag zeker 24 bezoekers van een protestantse kerk vermoord door een groep gewapende mannen. Onder de doden was de plaatselijke pastoor. Het was die week niet de eerste dodelijke aanval op een kerk in het West-Afrikaanse land. Tijdens de zondagsmis bestormden zeker twintig mannen het dorp waar ze uiteindelijk de kerk in brand staken. Volgens een anonieme ambtenaar binnen de veiligheidsdiensten die met persbureau AP sprak, gingen de aanvallers gericht te werk. Zeker achttien mensen raakten gewond. Onder de slachtoffers zouden ook islamitische inwoners van het dorp zijn geweest. Religieus en sektarisch geweld is recent toegenomen in Burkina Faso. Vorig jaar kwamen ten minste 1.300 burgers om het leven bij dergelijk geweld, een verzevenvoudiging ten opzichte van het jaar ervoor. (NRC)