In beeld

De zieken van Wuhan

Virushaard Wuhan zit nog altijd op slot en de ziekenhuizen zijn er overvol met Covid-19-patiënten. Mensen met lichte ziekteverschijnselen gaan gedwongen in quarantaine in geïmproviseerde noodhospitalen. Hoewel het aantal nieuwe besmettingen lijkt af te vlakken, is de epidemie voorlopig niet voorbij.
Een overleden patiënt wordt weggebracht. Het gemiddelde sterftecijfer is 2,3 procent. In de provincie Hubei, waarvan Wuhan de hoofdstad is, ligt dat met 2,9 procent hoger.
Foto EPA
Artsen aan het werk in het Rode Kruis-ziekenhuis. Dinsdag werd bekend dat de 51-jarige directeur van het Wuchang Ziekenhuis, eveneens in Wuhan, aan Covid-19 is gestorven
Foto STR / AFP
Mensen die de ziekte hebben, krijgen vaak last van koorts en ademhalingsproblemen. Onder ouderen is het sterftecijfer hoog: zo'n 15 procent van de tachtigplussers die de ziekte krijgt overlijdt eraan. Kinderen overleven het vrijwel altijd.
Foto Reuters
De quarantaine-afdeling in het Rode Kruis-ziekenhuis. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is het te vroeg om te constateren dat de epidemie over haar hoogtepunt heen is.
Foto STR / AFP
In Wuhan ligt het openbare leven nog stil, en wordt vanuit huis gewerkt, of vanuit de opvang. Ook in veel andere Chinese steden behelpen bedrijven zich met thuiswerken. Hoe hard Covid-19 de economie precies schaadt, moet blijken uit de cijfers over het eerste kwartaal.
Foto EPA / Stringer
Lichaamsbeweging voor patiënten met milde verschijnselen. In China zijn volgens officiële cijfers ruim 72.000 mensen besmet en zijn er meer dan 1.800 gestorven. Het dodental is nu ruim twee keer zo hoog als destijds bij SARS.
Foto Reuters
Een patiënt in een noodopvang probeert fit te blijven.
Foto EPA / Stringer
Verpleegkundigen proberen een patiënt op te vrolijken. Volgens een nieuwe studie door het Chinese Centrum voor Ziektebestrijding en Preventie heeft ruim 80 procent van de patiënten milde ziekteverschijnselen.
Foto EPA / Stringer
Een sporthal doet dienst als tijdelijk quarantainecentrum. Afgaande op de winterjassen is het er koud. Inwoners van wie lokale autoriteiten vermoeden dat ze ziek zijn, moeten verplicht in quarantaine.
Foto Xiao Yijiu / AP
Een conferentiecentrum is tijdelijk ingericht voor de opvang van patiënten.
Foto Reuters
Ook deze week werd gewerkt aan een noodziekenhuis in Wuhan. Het eerste noodziekenhuis werd in tien dagen tijd gebouwd.
Foto STR / AFP
Medische staf in het Rode Kruis-ziekenhuis in Wuhan. In het begin van de virusuitbraak, toen de autoriteiten het bestaan van de ziekte verzwegen, zijn veel medici besmet geraakt omdat ze zonder beschermende kleding werkten. Tot half februari hebben meer dan 1.700 medici de ziekte gekregen, van wie er vijf zijn gestorven.
Foto STR / AFP