Aboutaleb: Ajax-supporters welkom bij bekerfinale tegen Feyenoord

De Klassieker Sinds 2010 worden er geen uitsupporters meer toegelaten bij duels tussen Ajax en Feyenoord.
De Kuip tijdens de Klassieker eerder dit jaar.
De Kuip tijdens de Klassieker eerder dit jaar. Foto ANP / Olaf Kraak

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft maandagavond gezegd dat Ajax-supporters welkom zijn in Rotterdam, als ze Feyenoord in de finale van de KNVB-beker treffen. De bekerfinale wordt traditiegetrouw in de Rotterdamse Kuip gespeeld.

Sinds 2010 worden wedstrijden van Ajax en Feyenoord zonder uitsupporters afgewerkt, nadat het in voorgaande jaren regelmatig tot ongeregeldheden kwam. De twee clubs voeren jaarlijks overleg om uitsupporters weer toe te laten, maar tot nu toe tevergeefs.

Tegenover RTV Rijnmond zei Aboutaleb dat het verbod alleen geldt voor de competitie en niet voor de beker. “Als er verder geen gekke dingen gebeuren en beide teams komen in de finale, dan zijn Ajax-supporters welkom in de Kuip voor de beker”.

Sinds het verbod op uitsupporters troffen Ajax en Feyenoord elkaar een keer eerder in de finale van de KNVB-beker, in 2010. De finale werd toen over twee wedstrijden gespeeld. Zowel de wedstrijd in Amsterdam als die in Rotterdam werd toen door Ajax gewonnen. Gezien de drukke speelschema’s en het aanstaande EK is het waarschijnlijk niet mogelijk om de finale over twee wedstrijden te spelen.

Ajax en Feyenoord moeten zich nog wel plaatsen voor de finale. In de halve finales bezoekt Ajax FC Utrecht op 4 maart en Feyenoord ontvangt NAC uit Breda een dag later. Dit jaar wordt de finale op 19 april gespeeld.