Tennis

Bertens wint opnieuw in Sint-Petersburg, Monfils prolongeert titel in Rotterdam

Kiki Bertens
Kiki Bertens Foto Anton Vaganov/Reuters

Kiki Bertens heeft net als vorig jaar het WTA-toernooi van Sint-Petersburg gewonnen. De als tweede geplaatste Nederlandse tennisster liet zondag in de finale Jelena Rybakina uit Kazachstan kansloos: 6-1 en 6-3. De eenzijdige finale, waarin Bertens nagenoeg foutloos speelde, duurde slechts 74 minuten. „Het was een hectische week voor me na de Fed Cup en ik wil deze titel dan ook opdragen aan mijn team”, zei Bertens, die in Sint-Petersburg alleen in de halve finale tegen Jekaterina Aleksandrova een set afstond.

Voor de 28-jarige Bertens, die ruim 130.000 euro mag bijschrijven, is het haar tiende WTA-titel. Vier daarvan won ze op hardcourt, zes op gravel. Vorig jaar mei was ze voor het laatst de sterkste op een WTA-toernooi. In Madrid versloeg ze toen in de finale Simona Halep.

Gaël Monfils won zondag voor het tweede jaar op rij het ABN AMRO-toernooi in Rotterdam. De als derde geplaatste Fransman, negende op de wereldranglijst, had in de finale in sportpaleis Ahoy weinig problemen met de Canadees Felix Auger-Aliassime: 6-2 en 6-4. Voor de 33-jarige Monfils is het zijn tiende ATP-titel en zijn tweede van dit jaar. Een week geleden was hij de beste in Montpellier. In Rotterdam stond Monfils de hele week geen set af. Voor zijn toernooizege ontving hij een cheque van ruim 400.000 euro. (ANP)