Stammenstrijd

Veel kinderen onder de tientallen doden bij geweld Kameroen

In West-Kameroen zijn zeker 22 leden van een Engelstalige minderheid gedood. Dat bevestigde een VN-woordvoerder maandag jegens Franse en Britse media. De helft van de slachtoffers van de nog niet opgeëiste aanval zou minderjarig zijn. Negen van de slachtoffers waren niet ouder negen jaar, aldus een VN-zegsman tegen AFP. Onder de doden is één zwangere. Enkele dorpsbewoners zijn levend verbrand bij de aanval. De aanval heeft voor grote onrust gezorgd in het grensgebied met Nigeria. In het noordwesten van Kameroen woedt al ruim drie jaar een burgeroorlog – het dodental is de 3.000 gepasseerd – tussen groepen die grofweg te verdelen zijn in Frans- en Engelstaligen. Die laatste groep probeert er een eigen staat af te dwingen, maar worden door president Paul Biya en diens leger afgedaan als terroristen. (NRC)