Spanje

‘Vier Nederlanders opgepakt in Alicante voor drugshandel’

De Spaanse politie heeft vier Nederlanders gearresteerd op verdenking van drugshandel in Alicante. Ze zouden 105 kilo wiet, 550 wietplanten, vuurwapens en meer dan 20.000 euro cash in hun bezit hebben gehad. Dat meldden Spaanse media dit weekend. Eén van hen zou in Nederland opdracht hebben gegeven tot drie moorden op mensen betrokken bij de Nederlandse wietkweek. Een ander zou lid zijn van een gevaarlijke motorbende. Dat zou de Nederlandse politie tegen haar Spaanse collega’s hebben gezegd, schrijft La Vanguardia. De politie en het ministerie van Buitenlandse Zaken konden dit zondag tegen NRC niet bevestigen. De vier bendeleden zijn tussen de 44 en 56 jaar en worden vervolgd op verdenking van drugshandel, lidmaatschap van een criminele organisatie, fraude en illegaal wapenbezit. (NRC)