Assad

Syrische leger rukt op in regio Aleppo, inname 30 dorpen

Het Syrische leger is zondag flink opgerukt ten noordwesten van de stad Aleppo. Volgens het staatspersbureau SANA zijn dertig dorpen ingenomen. Rebellen zouden dusdanig ver zijn verdreven, dat ze de stad niet meer kunnen bombarderen. Aleppo is al sinds eind 2016 volledig in handen van het regime, en nu zou de rest van de gelijknamige regio ook weer zijn ingenomen. President Bashar al-Assad beloofde zondag „het volledige Syrische grondgebied te bevrijden”. Het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten bevestigt op basis van lokale bronnen de voortgang van het Syrische leger. De gewapende oppositie wordt gesteund door Turkije; het Syrische regime door Rusland. Ankara en Moskou proberen een politieke oplossing te vinden in het conflict en zouden deze maandag verder onderhandelen. (NRC)