Engels voetbal

Klopp: verbanning City uit Champions League ‘schok’

Liverpool-trainer Jürgen Klopp heeft te doen met zijn collega Pep Guardiola omdat Manchester City de komende twee seizoenen niet mag uitkomen in de Champions League. Voor Klopp kwam het nieuws over de straf van de UEFA – vanwege ‘ernstige schendingen’ van de financiële regels door City – als een „schok”. Dat zei de Duitse trainer zaterdag na de 1-0 zege van koploper Liverpool op Norwich, de 25ste overwinning in 26 duels in de Premier League. „Ik kan alleen over het voetbal praten. Wat zij hebben gedaan op het veld is exceptioneel”, zei Klopp. „Ik voel mee met Pep en zijn spelers, maar uiteindelijk moet iedereen de regels respecteren.”

Manchester City heeft al aangekondigd naar het internationaal sporttribunaal CAS te stappen om de schorsing van de UEFA aan te vechten. In Engeland wordt druk gespeculeerd over de gevolgen van de verbanning van City uit de Champions League. Het betekent in elk geval een forse financiële aderlating. Onder meer de BBC vraagt zich af of het vertrek van Guardiola aanstaande is. Juventus zou belangstelling hebben voor de Spaanse trainer, die met City twee keer landskampioen werd. Vraag is ook hoe aantrekkelijk City volgend seizoen, zonder Champions League-deelname, nog is voor sterspelers als Kevin De Bruyne, Raheem Sterling en Riyad Mahrez. (NRC)