Conflict Sahel

Zeker 31 doden bij aanval op herdersdorp Mali

Zeker 31 mensen zijn vrijdag om het leven gekomen bij een aanval op een dorp in centraal Mali. De aanslag is niet opgeëist. De regio in West-Afrika kampt met etnisch en jihadistisch geweld. De aanslag vond plaats in de vroege ochtend in het dorp Ogossagou, waar voornamelijk Fulani-herders wonen, een nomadische stam. „Ze kwamen en schoten op alles dat bewoog”, zegt een woordvoerder van de Fulani-gemeenschap tegen Reuters. Volgens autoriteiten vond de aanval plaats nog geen 24 uur nadat Malinese militairen, die in het dorp waren ter beveiliging, het gebied hadden verlaten. Autoriteiten denken dat de paramilitaire groep Dan Na Ambassagou verantwoordelijk is. Die groep pleegde in maart 2019 een aanslag waarbij 160 burgers om het leven kwamen. De groep heeft betrokkenheid bij de aanval van vrijdag ontkend. (NRC)