Weer

Vorig jaar was het op 17 februari in Maastricht maar liefst 18,1 graden. Daar lijken we zondag dichtbij te komen. Tegelijkertijd is het uitermate windrijk en zeker niet voorjaarsachtig

Zaterdag trekt de zuidelijke wind al steeds verder aan en wordt aan zee krachtig tot hard, 6-7 Bft. In het westen en noorden kan wat regen vallen, verder is het overdag droog en het wordt 10 graden in het noorden tot lokaal 14 graden in het zuiden. Let wel, een normale maximumtemperatuur zou rond 6 graden schommelen. Zaterdagavond en in de nacht naar zondag wordt de wind almaar steviger en aan zee stormachtig, 8 Bft.

Zondag gaat het langs de noordwestkust waarschijnlijk stormen met daar windvlagen tot 110 kilometer per uur. Opvallend is de zeer zachte lucht die binnenstroomt en die zorgt er mede voor dat ook landinwaarts de wind extra uithaalt en gemakkelijk krachtig kan worden, 6 Bft. De verwachte maxima variëren van 14 graden in Friesland tot mogelijk 17 graden in het zuiden. Er vallen geregeld buien.

Maandag en dinsdag blijft het onrustig, met bij tijden neerslag. De bijzondere mildheid wordt iets getemperd.