‘Twee ambtenaren op non-actief in integriteitskwestie burgemeester Weert’

Integriteit De kabinetschef, de rechterhand van de burgemeester Jos Heijmans (D66), en een ambtenaar van de afdeling Vergunningen zouden op non-actief zijn gesteld in kader van het integriteitsonderzoek.
Burgemeester Jos Heijmans kende subsidie toe aan een stichting waar hij voorzitter van is.
Burgemeester Jos Heijmans kende subsidie toe aan een stichting waar hij voorzitter van is. Foto Robin van Lonkhuijsen/ANP

De Limburgse gemeente Weert zou twee ambtenaren op non-actief hebben gesteld in verband met een onderzoek naar de integriteit van de tijdelijk teruggetreden burgemeester Jos Heijmans (D66). Dat meldt De Limburger zaterdag op basis van bronnen. Een woordvoerder van de gemeente kan dit desgevraagd niet bevestigen. „Wij doen geen mededelingen over personeel”, zegt hij.

Het gaat volgens de krant om de kabinetschef, de rechterhand van Heijmans, en een ambtenaar van de afdeling Vergunningen. Zij zijn beiden betrokken bij de integriteitskwestie rondom de 66-jarige burgemeester, die momenteel wordt onderzocht door een extern bureau. Het onderzoek draait om Heijmans’ rol als gemeentebestuurder en voorzitter van een stichting die 24.500 euro gemeentesubsidie kreeg, zo concludeerde De Limburger eerder.

Volgens de krant worden ook andere toekenningen van subsidies onderzocht, waaronder geld voor zogenoemde bijzondere integratieprojecten. In 2018 werd ruim 140.000 euro uit die pot geboekt.

Eind januari trad Heijmans al vrijwillig terug om de onafhankelijkheid van het onderzoek te waarborgen. „Ik heb alle vertrouwen in een goede afloop”, zei hij toen.

Lees hier wat we eerder schreven over de kwestie: Onderzoek naar integriteitskwestie burgemeester Weert