‘Ik eet elke dag drie soorten kiemgroente’

In het mandje

Stiliste Tatjana Orekhova (53)
Stiliste Tatjana Orekhova (53) Foto Casper van der Veen

Stiliste Tatjana Orekhova (53) loopt door de winkel met een mandje waaruit twee joekels van plantenbladeren steken. „Goed voor jezelf zorgen is niet doen waar je zin in hebt, maar zorgen voor jezelf zoals een moeder voor een baby.”

Wat zijn dit voor gevaartes?

„Twee aloë-veraplanten. Die doe ik voor mijn gezin in de mixer, daar drinken we tijdens de winter elke ochtend een shot van. Met dit koude weer moet je je weerstand onderhouden, daar helpt dit bij. Mijn schoonzoon is nu ziek, dus geef ik hem wat extra. Ik let er wel op dat de planten minstens zestien centimeter lang zijn.”

Waarom?

„Dan weet ik dat ze zeker drie jaar oud zijn en dus klaar om te eten. Ik snijd een deel af om gezichtscrème van te maken.”

Zit er verder nog wat eten in?

„Ik zorg ervoor dat ik elke dag drie soorten kiemgroenten eet. Ik heb nu alfalfa, Chinese preischeuten en dit ‘spicy trio’.”

En potjes met supplementen.

„Ik heb nu gingko en magnesium. Normaal haal ik meer, maar voor nu koop ik alleen wat thuis op is. Ik neem vijf à zes supplementen per dag – en een zonnebloempit!”

Is het niet duur om hier te kopen?

„Wat is duur? Wat is je meer waard, je eigen gezondheid of je portemonnee? Ik ben mijn lichaam. Als je slechte benzine doet in een auto, gaat hij kapot. Met een mens is het net zo.”