Bijdragen Rijk

Kabinet investeert 180 miljoen in economie van veertien regio’s

Het kabinet investeert 180 miljoen euro om de economische ontwikkeling in veertien regio’s te ondersteunen. Dat maakten ministers Carola Schouten (Landbouw, ChristenUnie) en Raymond Knops (Binnenlandse Zaken, CDA) vrijdag na de ministerraad bekend. De bijdragen aan de veertien projecten lopen uiteen van 5 miljoen euro (voor de Kop van Noord-Holland) tot 22,5 miljoen euro (voor de regio Zwolle). In Noord-Holland gaat het geld naar initiatieven die de regio aantrekkelijker moeten maken en krimp moeten bestrijden. De regio Zwolle wil een project rond onder andere bijscholing starten. De indieners van de plannen moeten de andere helft van de projecten zelf financieren. Het doel is bijdragen aan „brede welvaart”, aldus minister Knops. (NRC)