Handelsverdrag

Toezeggingen Kaag om CETA; ChristenUnie stemt mogelijk voor

Er lijkt een nipte Kamermeerderheid te zijn voor CETA, het EU-handelsverdrag met Canada. Minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel, D66) heeft extra waarborgen toegezegd aan de ChristenUnie, die daar om vroeg. Kaag zal de Europese Commissie vragen of er extra vleescontroles kunnen komen. Met die toezegging is de regeringspartij „tevreden”; met steun van ChristenUnie is er een Kamermeerderheid voor het handelsverdrag. „Het kabinet is de kant van de ChristenUnie op bewogen”, zei Kamerlid Joël Voordewind (ChristenUnie) Als CETA dinsdag in de Tweede Kamer inderdaad door een meerderheid gesteund wordt, wacht een nieuwe horde: in de Eerste Kamer heeft het kabinet steun nodig van meer partijen.

Kans op nipte meerderheid voor CETA pagina E2